Siirry pääsisältöön

Remontin vuosijuhla!

Edellisestä kirjoituksesta on kulunut taas tovi, mutta myös remontin osalta on tässä välissä edetty siten, että saankin tähän julkaisuun mukavasti uusia kuvia edistymisestä. Omaan silmään edistyminen tuntuu edelleen tuskallisen hitaalta toisinaan ja välillä otetaan suuria harppauksia eteenpäin.

Ilmalämpöpumppu ehti juuri ennen pakkasia. Auttaa pitämään mökin jo nyt lämpöisenä.

Vuoden lähestyessä loppuaan meidän remontti täyttää vuoden. Alkuperäiset suunnitelmat puolen vuoden korjauksista ovat siis tuplaantuneet. Budjetti on myös tuplaantunut tuona aikana ja taitaa olla vähän päälle senkin. Kuitenkin pari viikkoa ennen joulua kuumeisesti mietitään joko joulu oltaisiin kaiken koronan keskellä paossa mökillä vai vasta uuden vuoden juhlintaa viettämässä. Niin lähellä valmistumista nyt ollaan.

Viimeisimmät työt, jotka ovat tekemättä liittyvät oikeastaan sähkötöihin, muutamiin listojen ja vaatesäilytysten ovien asennuksiin. Kylpyhuoneessa on asentamatta vielä suihkuseinä, peilikaappi ja muutama pieni tarvike. Näitä oltiin vähän hidasteltu, koska haluttiin nähdä miten suuret kalusteet osuvat huoneeseen ja tämän jälkeen on tilattu muut tarvikkeet. Meillä keskustelua aiheutti kylpyhuoneen säilytysratkaisujen valinta. Mielestäni mökilläkin säilytystilaa tulee kylpyhuoneessa olla ja puolison mielestä ei välttämättä niin paljon. Kompromisseilla tästäkin on selvitty ja toivon säilytystilan riittävän.

Kuistin lattian laatat on asennettu. Tämän jälkeen monta muutakin asiaa jo kunnossa.

Tiilerin hellaa ei vielä ole päästy kokeilemaan. Odotetaan vielä hetki.

Uusi Tiilerin pönttöuuni lasiluukulla odotta myös ensimmäisiä käyttökertoja.

Portaiden toimituksessa on meillä ollut hiukan haasteita. Tämä on johtunut siitä, että ensin tilan, johon portaat tulevat, piti saada seinät valmiiksi. Tämän jälkeen sovittiin vasta mittakäynti ja saatiin portaat tilaukseen. Halusimme askelmien värin olevan mahdollisimman lähellä lattian väriä. Lattiamaalia oli vielä jäljellä, joten mittamies nappasi sen mukaan ja toivottavasti saamme lopputuloksesta mahdollisimman samanlaisen lattian kanssa. Tämä ei varsinaisesti ollut toimittajalle ongelma, mutta erikoistoive hidastaa toimitusta. Samoin tehtaan yllättävien syyskiireiden vuoksi portaiden toimitus viivästyy noin kolme viikkoa. Edelliseen vuoteen verrattuna tämä ei meille ollut ongelma. Portaiden asennuksen pitäisi tapahtua ennen vuoden vaihdetta.

Porrassunnittelma odottaa valmistusta.

Jälkeenpäin mietittiin, että osa hienosta paneliseinästä peittyy. Ehkä jotain jää näkyviin.

Kylpyhuoneen ovi on paikoillaan. Eteinen on muuttunut vuodessa aivan huomattavasti.

Tämän kuvan jälkeen pistokkeet on asennettu, mutta kattovalot ja patterit puuttuvat.

Bauhausin tapetista on hankala ottaa kuvaa, mutta siinä on mukavasti vanhan ajan henkeä.

Ensimmäisiä tavaroita on mökille jo viety, joten aivan pian toivottavasti päästään käärimään lattialta suojapahvit ja purkamaan laatikoita. Vaikka kuinka toivon tämän tapahtuvan vielä tämän vuoden puolella, niin viikot etenevät nopeasti ja todennäköisesti joitakin töitä jää vielä ensi vuodelle. Sen jälkeen kuitenkin talo on valmis ja voi alkaa suunnittelemaan mitä tulee tapahtumaan myllätylle pihalle. Se tulee olemaankin varmasti tulevien vuosien työmaa.

Kylpyhuoneessa laatat ja kalusteet on asennettu. Peilikaappi on tilattu.

Suihkuseinää haluttiin pohtia vielä kun kaikki muu on paikallaan. Nyt sekin on tilattu.

Lopuksi vielä budjetista. Alunperin lähdimme hankkimaan mökkiä, jonka hinta olisi alle 200.000e. Tämä oli meille ehkä sellainen aivan ylätason hinta, joka olisi ollut sopiva. Budjetit ja laskelmat on tehty sen mukaan että tuolla summalla saataisiin oikein mukava paikka, jossa viettää aikaa. Hankittuamme tämän talon hyvin edullisesti, tiesimme että edessä odottaa massiivinen remontti, jonka kuluista ei ole varmuutta. Edelleen olemme halunneet laadukasta jälkeä ja monessa asiassa olisi voinut valita sen edullisemman vaihtoehdon. Lopulta olemme kuitenkin pohtineet, että mökki tulee meille käyttöön lopuksi elämäksi ja vaikka hiukan pienempi summa oltaisiin taloon käytetty, niin uskon että talon arvo olisi melko samanlainen. 

Kun talo valmistuu, niin on päästy mallailemaan jo huonekalujen paikkoja.

Vaikkei kultaa, niin kuparit odottavat asennusta.

Paikka on valmiina ja DomusClassican tuuletusventtiili paikoillaan.

Kultahanoja ei ole hankittu, mutta hyvällä jäljellä tällä alueella uskon taloilla olevan kipurajan, jonka yli hinta ei nouse vaikka talossa olisi hopea- tai pronssihanat. Tällä hetkellä reilu sadan neliön taloon ja sen kunnostamiseen on käytetty kokonaisuudessaan hiukan alle 3.000e neliö. Tällä hinnalla tosiaan voi saada pienen omakotitalon pääkaupungin läheltä! Hiukan hirvittää, mutta alkuvuodesta aiomme teettää talossa arvion ja katsotaan silloin millainen hintalappu välittäjän mielestä talolla on. Onko raha heitetty kaivoon vai onko arvo kasvanut.

Kommentit

  1. Meilläkin remontti mökillä jatkuu ja seuraavaksi menee vesipumppu vaihtoon. Haussa on LPS-pumppu. Olemme myös harkinneet ilmalämpöpumpun asentamista. Hyvältä näyttää teidän uusi hella, meillä olisi myös keittiössä paljon uusittavaa, mutta tärkeimmät kunnostukset täytyy tehdä ensin alta pois. https://www.vevi.fi/pumppaamot.htm

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hot and cold! - Puhaltaako niskaan pumppu vai lämmittääkö varpaita vesikiertoinen lattialämmitys?

Olemme juuri saaneet tietää talolla tehtyjen asbestimittausten tulokset. Sitä ei löytynyt! Tämä oli iloinen uutinen. En ollut asbestia ajatellut, vaikka tämän ikäisissä taloissa remonttia on saatettu tehdä ties miten ja milloin, jolloin asbestin löytymisen todennäköisyys on todella suuri. Samalla remonttimiehemme ilmoitti, että myös talon alapohja on hyvässä kunnossa eikä mitään syytä sen avaukseen ole tai myöskään maaperän vaihtoon. Myös näistä töistä olisi saattanut tulla sellaisia kuluja, jotka olisivat vaikuttaneet meidän korjaustöihin kokonaisuudessaan. Toisaalta hän myös kertoi arvioineensa nyt korjausten laajuutta ja hän pystyy antamaan omaa tarkennettua budjettia korjaustöille lähiviikkojen aikana. Hänen alustava puhelimessa antama arvio on helpotus, mutta lukujen perusteella osa töistä tullaan jaksottamaan useammalle vuodelle, kuten olemme syksyn 2020 aikana epäilleet tapahtuvan. Toivomme saavamme kuitenkin sisätilat sekä hiukan pihaa kuntoon jo vuoden 2021 aikana. Myöhemmin t

Budjetin jälkipuintia ja hyvää mökkilomaa!

Tässä kaikessa radiohiljaisuudessa olemme nauttineet mökin valmistumisesta vuoden vaihteesta saakka. Mökki on ollut valmiina suurimmilta osin joulusta 2021, jonka jälkeen aikaa on vietetty runsaasti mökillä nauttien. Kevään ja kesän aikana on toteutettu enää viimeistelytöitä. Sisustaminen on alkanut ja tällä hetkellä kaikki tarpeellinen sisältä löytyy. Vaikka tämä kokonaisuus sulassa epäjärjestyksessä onkin edelleen. Uusi katto ja maalipinta komeilevat kilpaa auringon kanssa. Tulevissa kirjoituksissa suunnittelen näyttäväni ennen ja jälkeen kuvia huoneista ja tiloista. Tämä kirjoitus on siis ennakkovaroitus siitä, että julkaisuja tulee jatkossakin vaikka aikaa on kulunut moneen muuhun asiaan viime kuukausina ja blogin pitäminen on jäänyt vähemmälle. Keväällä mökki sai toisen maalikerroksen ja tällä hetkellä sisältä lopun sisustuksen lisäksi puuttuu yksi keittiölaatikon kahva. Se on uunin alapuolella ja pitkään selvitettiin miten laatikko ja uuni saadaan sopivasti mahtumaan tuohon tilaa