Siirry pääsisältöön

Julkisivun päivitys ja työlistaa lähikuukausille

Tällä viikolla on saatu talon julkisivu jo lähes valmiiksi. Tuntuu aivan upealta ja kuvista näkee miten edistystä on tapahtunut. Remonttimiehen kanssa jutellessa hänkin oli sitä mieltä, että edistymisen tason näkee asiakkaan naamasta. Aluksi ei tunnu tapahtuvan mitään, kun työskennellään rakenteiden kanssa, mutta kun valmista pintaa alkaa näkymään, niin hymy on leveä. Juuri siltä tässä itsestänikin tuntuu. Julkisivun remonttin oli budjetoitu jossain kohtaa 15.000e. Keväällä arvio purkutöille, uudelle eritykselle, rakentamiselle, välineille ja kaikelle muulle mahdolliselle tähän kuuluvalle oli 19.000e. Kun koko mökkiprojekti on valmis, niin yritän saada purettua näitä kokonaisuuksia osiin, ovatko toteutuneet hinnat vastanneet kevään laskelmia. Keväällä saatu laskelma oli suurpiirteinen ja yksittäisten töiden erottelu toisistaan voi olla mahdotonta.

Tässä käänteisessä työjärjestyksessä kuvia julkisivusta ja työn etenemisestä. Kesällä 2022 tulee vielä lopullinen väri talon seinään. Kattokin pitäisi jossain kohtaa kunnostaa. Tässä on vielä yläkerran ikkunat ilman vuorilautoja.

Julkisivun laudoitus kävi nopeasti syksyllä 2021.

Kunnon pohjatyöt tehtiin kesän aikana, seiniin lisättiin eristettä.

Laudoitus oli kiinni hirressä, tuuletusväliä ei ollut ja eritykset olivat hyvin kevyet. Kuvaan on ilmestynyt uusi ikkuna entiselle paikalleen, josta se oli jossain vaiheessa peitetty.

Edellinen laudoitus oli vähintään 60 vuotta vanhaa, koska lautojen takana oli vielä tilaajan nimi, niin tämä oli meidän helppo selvittää ainakin tässä mittakaavassa.

Lisäksi olemme saaneet uuden pönttöuunin osat sekä keittiöön tulevan uunin tarvikkeet. Nämä tulevat Tiileriltä ja tähän mennessä kaikki on sujunut hienosti. Jään odottamaan asennusta ja varmasti laitan kuvia myös valmiista tuotoksista.

Näiden siistien kasojen pitäisi parissa viikossa näyttää hyvin erilaiselta.

Tämä tetris selviää helpolla, kun osat on numeroitu!

Kuten aiemmassa kirjoituksessa totesin, niin todella loppusuora häämöttää nyt. Kylpyhuone odottaa laattoja ja sen jälkeen kalusteasennuksia. Kuisti on vielä suurin työmaa. Sinne tulee lattialämmitys, jolle ei vielä valua ole tehty. Yläkerran lattia on maalamatta. Listat ovat asentamatta ja sähkötöiden viimeistely on tekemättä. Tehtävälista ei kuulosta pitkältä. Juteltiin remonttimiehen kanssa aikataulusta ja ollaan toivekkaita, että joulukuuhun mennessä listalla ei olisi enää edellä lueteltuja asioita. Meille jääkin vielä portaiden kanssa taiteilu ja pienet sisustusyksityiskohdat kuten verhotankojen asennus ja muutamat ovet. Tämän jälkeen remontissa on kulunut vuosi ja vuoden vaihteessa pääsee tekemään tilinpäätöstä siitä kuinka paljon säästöjä ja pankin rahaa koko projektiin on käytetty. Ensi vuodelle on jo suunniteltu pihatöitä, mutta edelleen aikataulu uudelle piharakennukselle ja saunalle on avoinna. Toiveissa siintää kuitenkin muutaman vuoden aikahorisontti. Yritän edelleen pitää jalkani tiukasti maassa näiden asioiden suhteen ja hermoni kurissa kärismättömyyteni kanssa.

Toisessa kerroksessa makuuhuoneen tapettiseinä on valmiina.

Bauhausin tapetin väri ja kuvio ovat aika hennot. Ne eivät täysin pääse tässä hämärässä valaistuksessa oikeuksiinsa, joten yritetään saada näistä vielä jossain vaiheessa parempi kuva, jos se on mahdollista.



Kommentit

  1. Erittäin mielenkiintoinen projekti! On totta, että budjetointi usein saattaa näyttää että on menty alakanttiin, mutta on parempi silti odottaa lopullisia laskelmia. Me ostimme juuri kivitalon, olemme suunnitelleet että siihen hommaisi vielä julkisivusuojauksen, jotta se pysyisi hyvänä. Tottakai sen jälkeen vasta, kun pinnat on kunnolla pesty. Talolla on nimittäin ikää jonkin verran.
    https://www.remiko.fi/julkisivujen-pesut-ja-suojaukset

    VastaaPoista
  2. Tykkään tuosta tapetin väristä, me olemme etsineet samankaltaista. Meille on nyt talolle tulossa julkisivupesu, katsotaan miten ilme muuttuu sen myötä. Maalaamista ajattelimme, mutta kokeillaan ensin näin. Kauanko teillä meni tuossa julkisivu urakassa?
    https://suomenjulkisivupalvelut.com/

    VastaaPoista
  3. Onpa upea vanha talo ja hieno julkisivu. Mielenkiintoista nähdä, mitä kaikkea sata vuotta sitten rakennetun talon rakenteista löytyy. Meillä on taloyhtiössä juuri julkisivuremontti ja julkisivusuojaus menossa, mutta kyseessä uudempi kivitalo. https://www.remiko.fi/julkisivujen-suojaus

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hot and cold! - Puhaltaako niskaan pumppu vai lämmittääkö varpaita vesikiertoinen lattialämmitys?

Olemme juuri saaneet tietää talolla tehtyjen asbestimittausten tulokset. Sitä ei löytynyt! Tämä oli iloinen uutinen. En ollut asbestia ajatellut, vaikka tämän ikäisissä taloissa remonttia on saatettu tehdä ties miten ja milloin, jolloin asbestin löytymisen todennäköisyys on todella suuri. Samalla remonttimiehemme ilmoitti, että myös talon alapohja on hyvässä kunnossa eikä mitään syytä sen avaukseen ole tai myöskään maaperän vaihtoon. Myös näistä töistä olisi saattanut tulla sellaisia kuluja, jotka olisivat vaikuttaneet meidän korjaustöihin kokonaisuudessaan. Toisaalta hän myös kertoi arvioineensa nyt korjausten laajuutta ja hän pystyy antamaan omaa tarkennettua budjettia korjaustöille lähiviikkojen aikana. Hänen alustava puhelimessa antama arvio on helpotus, mutta lukujen perusteella osa töistä tullaan jaksottamaan useammalle vuodelle, kuten olemme syksyn 2020 aikana epäilleet tapahtuvan. Toivomme saavamme kuitenkin sisätilat sekä hiukan pihaa kuntoon jo vuoden 2021 aikana. Myöhemmin t

Remontin vuosijuhla!

Edellisestä kirjoituksesta on kulunut taas tovi, mutta myös remontin osalta on tässä välissä edetty siten, että saankin tähän julkaisuun mukavasti uusia kuvia edistymisestä. Omaan silmään edistyminen tuntuu edelleen tuskallisen hitaalta toisinaan ja välillä otetaan suuria harppauksia eteenpäin. Ilmalämpöpumppu ehti juuri ennen pakkasia. Auttaa pitämään mökin jo nyt lämpöisenä. Vuoden lähestyessä loppuaan meidän remontti täyttää vuoden. Alkuperäiset suunnitelmat puolen vuoden korjauksista ovat siis tuplaantuneet. Budjetti on myös tuplaantunut tuona aikana ja taitaa olla vähän päälle senkin. Kuitenkin pari viikkoa ennen joulua kuumeisesti mietitään joko joulu oltaisiin kaiken koronan keskellä paossa mökillä vai vasta uuden vuoden juhlintaa viettämässä. Niin lähellä valmistumista nyt ollaan. Viimeisimmät työt, jotka ovat tekemättä liittyvät oikeastaan sähkötöihin, muutamiin listojen ja vaatesäilytysten ovien asennuksiin. Kylpyhuoneessa on asentamatta vielä suihkuseinä, peilikaappi ja muut

Budjetin jälkipuintia ja hyvää mökkilomaa!

Tässä kaikessa radiohiljaisuudessa olemme nauttineet mökin valmistumisesta vuoden vaihteesta saakka. Mökki on ollut valmiina suurimmilta osin joulusta 2021, jonka jälkeen aikaa on vietetty runsaasti mökillä nauttien. Kevään ja kesän aikana on toteutettu enää viimeistelytöitä. Sisustaminen on alkanut ja tällä hetkellä kaikki tarpeellinen sisältä löytyy. Vaikka tämä kokonaisuus sulassa epäjärjestyksessä onkin edelleen. Uusi katto ja maalipinta komeilevat kilpaa auringon kanssa. Tulevissa kirjoituksissa suunnittelen näyttäväni ennen ja jälkeen kuvia huoneista ja tiloista. Tämä kirjoitus on siis ennakkovaroitus siitä, että julkaisuja tulee jatkossakin vaikka aikaa on kulunut moneen muuhun asiaan viime kuukausina ja blogin pitäminen on jäänyt vähemmälle. Keväällä mökki sai toisen maalikerroksen ja tällä hetkellä sisältä lopun sisustuksen lisäksi puuttuu yksi keittiölaatikon kahva. Se on uunin alapuolella ja pitkään selvitettiin miten laatikko ja uuni saadaan sopivasti mahtumaan tuohon tilaa